- Není možné přidat "Paprika sladká - 100 g" do košíku, protože zboží není skladem.
-
Koření -jednodruhové kurkuma je mletý oddenek, který se nazývá také jako arabský šafrán. Obsahuje kurkumin (barvivo), který dobarvuje např. máslo, těstoviny, ale hodně se přidává pod maso, do omáček, do vajíček apod.
Kurkumin napomáhá jako prevence proti tvorbě rakoviny a přidává se do mastnějších jídel pro lepší trávení díky své vlastnosti umět navázat na sebe tuk. Snižuje hladinu cholesterolu, zmírňuje bolest kloubů a svalů, upravuje nepravidelnou menstruaci, má příznivý vliv na činnost mozku aj.
cena za 100 g = 80 Kč
-
Nové koření nebo také jamajský pepř, připomíná chutí pepř, hřebíček, skořici a muškátový oříšek v jednom. Toto koření se dostalo do Evropy v 17. století z nového světa, proto se mu dostalo názvu nové. V Anglii je nazýváno Allspice, tj. všekoření, nebo také všeho chuť, protože v sobě spojuje chuť a vůni nejoblíbenějších koření.
Hodí se opravdu do všeho. Do polévek, omáček, mas, k nakládání mas i zeleniny. Neměli bychom ho vynechat ve všech hůře stravitelných pokrmech.
-
Všestranné použití k ochucení masitých pokrmů: od omáček, sýrů, tvarohů, uzenin, polévek apod.
cena za 100 g = 60 Kč
-
Paprika sladká 100 ASTA
Sladká paprika je určená k ochucení rozmanitých pokrmů jako např. gulášů, omáček, zeleninových jídel apod.
-
Paprika se zajímavým uzeným aroma.
Používá se k ochucení rozmanitých pokrmů jako např. gulášů, omáček, zeleninových jídel apod.
cena za 100 g = 70 Kč
-
Zázvor je nepostradatelný v asijské kuchyni např. do rybích a masitých pokrmů, jako je kachna, drůbeží nebo vepřové maso.
Ostrou chuť dodává pokrmům z mořských živočichů či sushi.
Zázvor se přidává do ovocných a zeleninových nápojů smoothie.
Používá se také k přípravě sladkých pokrmů a perníků. Dochutí rýži, ovocné saláty a kompoty.
cena za 100 g = 90 Kč
-
Jeho použití je mnohostranné. Přidává se do pečiva, chleba, při nakládání červené řepy, červeného zelí nebo okurek.
Používá se také přípravě sladkých pokrmů- k ochucení krémů, bonbonů, koláčů a sušenek.
Hodí se také do hruškového a jablečného kompotu.
Využívá se hodně v indické a čínské kuchyni do masových pokrmů.
cena za 100 g = 90 Kč
-
Jeho použití je mnohostranné. Přidává se do pečiva, chleba, při nakládání červené řepy, červeného zelí nebo okurek.
Používá se také přípravě sladkých pokrmů- k ochucení krémů, bonbonů, koláčů a sušenek.
Hodí se také do hruškového a jablečného kompotu.
Využívá se hodně v indické a čínské kuchyni do masových pokrmů.
cena za 100 g = 90 Kč
-
Petržel se používá do polévek, omáček, k dochucení bylinkového másla, tvarohových pomazánek apod.
cena za 100 g = 90 Kč
-
Hřebíček se hodně používá k okořenění sladkých potravin, rýže a masa, svařáků apod.
cena za 100 g = 170 Kč
-
Fenykl se používá k dokořenění chleba, polévek, do sýrových a a tvarohových jídel, do salátů, do masa apod.
cena za 100 g = 133,33 Kč
-
Libeček se používá do polévek a omáček.
cena za 100 g = 225 Kč