-
Tímto názvem bývá často označován prášek ze sušených chilli papriček. Má žlutou až červenou barvu a velmi palčivou chuť.
Používá se do omáček, gulášů, polévek a ostatních pikantních pokrmů kuchyní celého světa.
cena za 100 g = 100 Kč
-
Bílý pepř je používán hlavně v anglické a francouzské kuchyni.
Nejlépe se hodí do majonéz, salátů, bílých omáček, plněných masových výrobků a marinád, paštik apod.
cena za 100 g = 160 Kč
-
Bílý pepř je používán hlavně v anglické a francouzské kuchyni.
Nejlépe se hodí do majonéz, salátů, bílých omáček, plněných masových výrobků a marinád, paštik apod.
cena za 100 g = 160 Kč
-
Sklízením nezralých plodů pepřovníků a jejich následným usušením či zmrazením, získáme pepř zelený.
V kuchyni se často používá naložený v octovém i soleném nálevu (připomíná kapary). Jeho využití je typické při přípravě steaků a paštik.
cena za 100 g = 325 Kč
-
Růžový pepř značí úplně zralé plody pepřovníku, které se nakládají do nejrůznějších nálevů.
Hodí se při vytváření marinád, steakových omáček i při grilování masa.
cena za 100 g = 266,66 Kč
-
Pepř se užívá na dochucení polévek, omáček, marinád, nálevů, paštik, mas, vnitřností, ryb, ale i ovoce – jahody se zeleným pepřem či moučníků – medové koláčky s pepřem.
Pepřem se obalují sýry i salámy, které díky němu získají ostřejší chuť. V restauracích si můžeme objednat steaky na pepři nebo masové nudličky v pepřové omáčce.
cena za 100 g = 95 Kč
-
Pepř se užívá na dochucení polévek, omáček, marinád, nálevů, paštik, mas, vnitřností, ryb, ale i ovoce – jahody se zeleným pepřem či moučníků – medové koláčky s pepřem.
Pepřem se obalují sýry i salámy, které díky němu získají ostřejší chuť. V restauracích si můžeme objednat steaky na pepři nebo masové nudličky v pepřové omáčce.
cena za 100 g = 118,18 Kč
-
Tento druh tropického koření je jeden z nejznámějších a také nejrozšířenějších. Slouží k opepření všech pokrmů.
Složení: pepř černý, bílý, zelený a červený
cena za 100 g = 185,71 Kč
-
Citrónový pepř je velmi ostrá směs koření, která jídlu dodá kromě výrazně pálivé chuti také příjemně svěží vůni.
Směs je vhodná na přípravu všech druhů steaků, pečených mas, do gulášů i na tučnější sladkovodní ryby (kapr, sumec). Lze ji také použít k přípravě ostřejších olejovo-octových dresinků.
cena za 100 g = 160 Kč
-
Používá se k přiostření mnoha druhů omáček, gulášů, polévek a ostatních pikantních pokrmů kuchyně celého světa.
cena za 100 g = 130 Kč
-
Směs 7 druhů pepřů. Pepř je jedním z nejoblíbenějších kuchyňských koření. Používá se k přípravě masa, polévek, omáček a salátů apod.
Labužníci pepří zásadně čerstvě utlučeným nebo umletým pepřem, protože je důležitá nejen ostrá chuť, ale i příjemná vůně pepře. Vhodné pro milovníky ostrého jídla.
Ilustrační fotografie.