-
Pikantní kořenící směs s výraznou chuti a vůni, určená na grilování a pečení kuřecího či krůtího masa.
Směs je možné použít i na přípravu husy nebo kachny.
-
Magická kořenící směs se sezamovým a lněným semínkem, kterou lze použít ke grilování, rožnění a pečení všech druhů masa.
Vhodná rovněž do minutkové kuchyně, omáček, gulášů, pomazánek a salátů.
-
Drákulova smrt je určena pro všechny gurmány, kteří mají v oblibě velmi ostrá jídla.
Používá se např. k dochucení omáček, gulášů a při přípravě pokrmů z masa.
-
Vynikající směs na marinování, grilování, rožnění a pečení všech druhů mas. Také se dá použít do nádivek, zapečených brambor a těstovin. Skvělé chutná v dušené či grilované zelenině.
-
Ďábelská ohnivě pálivá směs určená k přiostření mnoha druhů omáček, gulášů, polévek, na grilovaná masa, do minutek, špaget, do mletých masových směsí a topinek.
Smícháním směsi s olivovým olejem získáte pálivou pastu Harissa.
-
Kořenící směs určená především k ochucení fritovaných a pečených hranolků. Můžete použít i na ostatní bramborové přílohy (krokety, americké brambory aj.)
-
Tato jemnější kořenící směs je určená na všechny druhy masa a jiné pokrmy.
-
Koření -jednodruhové kurkuma je mletý oddenek, který se nazývá také jako arabský šafrán. Obsahuje kurkumin (barvivo), který dobarvuje např. máslo, těstoviny, ale hodně se přidává pod maso, do omáček, do vajíček apod.
Kurkumin napomáhá jako prevence proti tvorbě rakoviny a přidává se do mastnějších jídel pro lepší trávení díky své vlastnosti umět navázat na sebe tuk. Snižuje hladinu cholesterolu, zmírňuje bolest kloubů a svalů, upravuje nepravidelnou menstruaci, má příznivý vliv na činnost mozku aj.
cena za 100 g = 80 Kč
-
Nové koření nebo také jamajský pepř, připomíná chutí pepř, hřebíček, skořici a muškátový oříšek v jednom. Toto koření se dostalo do Evropy v 17. století z nového světa, proto se mu dostalo názvu nové. V Anglii je nazýváno Allspice, tj. všekoření, nebo také všeho chuť, protože v sobě spojuje chuť a vůni nejoblíbenějších koření.
Hodí se opravdu do všeho. Do polévek, omáček, mas, k nakládání mas i zeleniny. Neměli bychom ho vynechat ve všech hůře stravitelných pokrmech.
-
Paella je jemně pikantní kořenící směs s kurkumou, česnekem a bílým pepřem.
Kromě španělské speciality paelly- můžete použít na rýži, rizoto, zeleninu, maso, mořské plody, těstoviny, také do polévek a salátů.
-
Všestranné použití k ochucení masitých pokrmů: od omáček, sýrů, tvarohů, uzenin, polévek apod.
cena za 100 g = 60 Kč
-
Paprika sladká 100 ASTA
Sladká paprika je určená k ochucení rozmanitých pokrmů jako např. gulášů, omáček, zeleninových jídel apod.
cena za 100 g = 60 Kč